Făcute la Pe Stop

N I C O L E T A

Irina: „Nicoleta are 11 ani. Vine dintr-o familie tare săracă din județul Maramureș. Luna asta, când am venit în comunitatea ei (ca parteneri în programul „Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni”, a umblat prin tot satul împreună cu noi, în șosete, și ne-a ajutat să găsim alte fetițe ca ea care să participe la cursul de igienă menstruală.
La finalul cursului avem un „concurs cu premii” - o foaie cu întrebări simple din curs care ne ajută să recapitulăm ce am discutat, să vedem dacă sunt lucruri care nu s-au transmis corect și ne dă un pretext să oferim un kit de igienă menstruală fiecărei participante.
În comunitatea Nicoletei am renunțat să lăsăm fetele să rezolve singure testul, pentru că multe sunt intimidate de ideea de a citi si scrie. Le rugăm, totuși, să-și scrie numele si vârsta pe foaie - dacă nu știu, o asistăm pe fiecare în parte - și apoi rezolvăm întrebările împreună, în grupă.
Deși nu a ajuns la școală suficient încât să învețe cititul și scrisul, mintea Nicoletei zbârnâie. Nu ne-a cerut ajutorul la scrisul numelui, ci și-a dat jos din piept ecusonul scris de mine și l-a copiat perfect - inclusiv cu C-ul ăla aparte pe care îl fac eu, în memoria bunicului meu pe care l-am iubit mult si care a fost copil sărac de tot prin Moldova. Așa scria el C, cu o liniuță suplimentară. Acum așa scrie și Nicoleta.”

De fiecare dată când mergem pe teren vedem lucruri impresionante. Tot luna asta, la Castelu, am ținut un curs cu multe mame care și-au adus și copilașii mici cu ele, pentru că nu aveau cu cine să-i lase dar doreau tare să participe. Am apreciat enorm efortul lor suplimentar.

Tu ne ajuți să schimbăm câte puțin în bine povestea fiecăreia dintre fetele și femeile extraordinare cu care ne întâlnim. Lucrăm acum în patru locuri din țară: Coroieni (jud. Maramureș), Castelu (jud. Constanța), Potlogi (jud. Dâmbovița) și București. Alergăm mult și ne bucurăm de fiecare moment de muncă cu sens. Îți mulțumim! Ne poți sprijini în continuare printr-o donație unică sau lunară:

DONEZ pentru demnitate
Made on
Tilda