Făcute la Pe Stop

Cursuri de igienă menstruală în toată țara

În poza de mai sus o poți vedea pe colega noastră, Corina, discutând despre menstruație cu fetele vulnerabile din Castelu, jud. Constanța. Castelu este cel mai recent loc unde am organizat cursuri de igienă menstruală - vom merge acolo regulat pe parcursul următorului an, ca parteneri în proiectul „Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Comunitatea de romi turci de acolo, numiți și horahai, trăiește în condiții greu de imaginat. Noi ne străduim să îi susținem în lupta împotriva sărăciei și a discriminării sistemice făcând lucrul la care ne pricepem cel mai bine: creăm, timp de 90 de minute, un spațiu sigur unde fetele și femeile pot învăța despre corpul lor prin joc și discuții informale și unde pot pune întrebările pe care altfel nu ar îndrăzni să le pună nimănui.

Luna trecută îți scriam că ne pregătim pentru o vară ocupată și am avut dreptate. Datorită susținerii tale, lucrăm acum în 3 județe (București, Maramureș și Constanța) și ne pregătim să intrăm în cel de-al patrulea - Dâmbovița! 
Efortul este mare, dar merită pentru fiecare secundă în care vedem că în ochii fetelor ca Indira din Castelu sau Sunita din Ponorâta apare o sclipire ce ne arată că au înțeles lucruri noi și importante despre corpul lor, lucruri care, o dată dobândite, nu mai pot fi pierdute.

Îți mulțumim! Ne poți susține în continuare printr-o donație unică sau lunară:

DONEZ pentru demnitate
Made on
Tilda