Făcute la Pe Stop

Apa în august 💦

Adina: În august am avut prima ieșire pe teren ca voluntară Pe Stop. Am împărțit pachete cu absorbante și am schimbat câteva vorbe cu beneficiarele – de la cele care primesc pachetele lunare de peste un an, la cele care atunci aflau prima oară despre proiect, de la tinere adolescente la femei mature.  
De la ele am aflat că, în lipsa accesului la apă și a condițiilor sanitare, sunt nevoite să improvizeze:

• Un grup de mame se spală pe stradă împreună cu copiii lor, ajutându-se reciproc să își toarne apă din lighean. Ne-au întâmpinat cu clăbuci în păr și zâmbete.
• O familie apelează la vecini pentru apă, în condițiile în care autoritățile nu le-au construit o fântână.
• O comunitate se bucură de un puț construit în curte cu ajutorul unor donații, dar își amintesc că, dacă plouă, puțul se inundă și apa nu mai este bună.

În aceste condiții, pachetele cu absorbante Pe Stop le oferă un ajutor esențial pentru a gestiona perioada menstruației. În august am distribuit 243 de astfel de pachete.

Avem nevoie de sprijinul tău ca să facem mai mult: votează Pe Stop în campania Donează cu Pago până mâine, 4 septembrie! Spune-le și prietenilor. Votul tău ne va ajuta să implementăm un sistem de donații practic și eficient, ca să putem face cât mai mult bine.

Votez acum

Made on
Tilda