Făcute la Pe Stop

La mulți ani! *Ziua Internațională a Igienei Menstruale*

Aș vrea să vi-o prezint pe Sidonia din Ponorâta, o comunitate foarte săracă din Maramureș. De când i-a venit prima dată menstruația, Sidonia se luptă cu sărăcia menstruală. Asta înseamnă că nu are acces la informațiile și produsele de care are nevoie pentru a se îngriji corect în perioada delicată a lunii. Ca Sidonia sunt multe, mult prea multe fete și femei din România. Noi am făcut o socoteală - în România, peste 1 milion de persoane se luptă cu sărăcia menstruală, dintre care peste 350 000 sunt adolescente. Asta înseamnă că își pun sănătatea în pericol și se retrag din situații sociale (inclusiv școală) din cauza unui fenomen firesc pentru jumătate din populația planetei.

Vineri, 28 mai, a fost Ziua Internațională a Igienei Menstruale.

Cu o zi înainte ne-am întors din prima vizită de lucru în Maramureș, unde, în cadrul proiectului despre care v-am scris în mesajele trecute, organizăm cursuri de igienă menstruală cu fetele și femeile vulnerabile. Ne bucurăm mult să lucrăm acolo și ne străduim să ne aducem aportul în lupta cu sărăcia multigenerațională, povară cu care mulți oameni se nasc și de care prea puțini reușesc să scape. Mulțumim că ne sunteți alături!

Distribuim în continuare peste 350 de pachete lunare cu produse de igienă menstruală fetelor și femeilor vulnerabile din București, iar de lunile următoare vom organiza cursuri de igienă și la Castelu (jud. Constanța) și Potlogi (jud. Dâmbovița).


Am „sărbătorit” Ziua Internațională a Igienei Menstruale prin muncă și întrebări - pe paginile noastre de Facebook și Instagram poți găsi o colecție de gânduri despre menstruație adunate de pe teren.


Ne pregătim pentru o vară tare ocupată, și asta vi se datorează! Sprijinul vostru ne ajută să luptăm cu sărăcia menstruală pe toate fronturile - la oraș, la sat și chiar în Parlament. Orice donație, oricât de mică, lunară sau unică, ne dă de lucru :)


DONEZ pentru demnitate


Cu gânduri bune și recunoștință,
Irina și Echipa Pe Stop
Made on
Tilda